het ego

Geplaatst op zondag 10 juli 2022 @ 13:58 , 81 keer bekeken

Alles wat wij doen versterkt het ego. We hebben zelf het verdriet gecreëerd waar we onder lijden. Hoe groter het ego, des te groter het verdriet. Het ego is een wond, en bij ieder zuchtje wind voel je pijn.
Het is niet mogelijk om iemand zonder ego ongelukkig te maken en het is onmogelijk een egoïst blij te maken. De egoïst heeft besloten om niet gelukkig te zijn, want gelukkig zijn komt voort uit een gevoel van ja, uit een gevoel van acceptatie. Geluk ontstaat als je beseft: 'Ik ben niets, ik ben een druppel in de oceaan. Een druppel in de oceaan en alleen de oceaan bestaat. Wat is mijn wezen?'
Naarmate je dieper ervaart wat het betekent niet te zijn, beginnen er golven van geluk over je heen te rollen. Wie leeg wordt, wordt gevuld en wie trots overeind blijft wordt leeg.

Er is nog een andere betekenis die je moet begrijpen.
Alleen het ego sterft, jij sterft nooit. Vandaar dat het ego de dood is, het is vergif. De dag dat je weet dat er niet zoiets als ego bestaat, is er alleen het goddelijke in je, dan ben je één met het goddelijke, één straal, één druppel, dan bestaat de dood niet meer voor je, dan ben je onsterfelijk.

Het goddelijke maakt je onsterfelijk. Het ego zorgt ervoor dat je dood gaat. Het ego maakt je alleen - tegen de wereld, tegen het bestaan. Je bent verwikkeld in een onmogelijk gevecht dat je zeker zult verliezen. Het goddelijke geeft je alles. Je kunt onmogelijk verliezen, je bent zeker van de overwinning.
Als het kan gebeuren door  mee te werken, waarom zou je je dan verzetten? Als je het kunt bereiken door nederig te zijn, waarom dan proberen het vechtend te pakken te krijgen? Als je het kunt bereiken door eenvoud, door onschuld, waarom dan onnodig problemen maken?


Osho

Mbt ego en geluk.
Op zich kan het ego wel bij momenten of wat langer gelukkig zijn. Als het ego heeft wat ie nodig heeft maar het is afhankelijk geluk. Het kan weggenomen worden dus daardoor sluipt de angst al naar binnen. 
Ook is het vaak zo dat het ego altijd meer wil dus ja daarin issie dan nooit gelukkig. 

Essentie is onafhankelijk van iets en daarom kun je daarin je geluk vinden als dit meer en meer ruimte in je mag krijgen. In Essentie ligt de vervulling nergens anders.
En wat hij zegt je kunt niks doen om dat te verkrijgen. Het komt eropneer, wij moeten verdwijnen waar wij vol mee zitten zodat we meer en meer vervuld mogen raken door Essentie. Essentie kan niet verdwijnen, wat alles draagt en omvat en Weet en waarlijk Liefde is blijft over als wij verdwenen zijn. 
Het hele leven draait erom daar weer mee samen te smelten. 
Dan is alle angst verdwenen ook de angst voor de dood want Essentie is Eeuwig. 
Het begint met overgave, overgave aan de Essentie.

lieve zonnetjesgroet Kagib


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: