4-5-2008 Gustav afsluiting

Geplaatst op woensdag 27 maart 2019 @ 14:42 , 1603 keer bekeken

 

4-5-2008 GUSTAV AFSLUITING

Na de lezing lekker even naar buiten geweest, stuk gewandeld lekker op bankje gezeten, gedeeld, en gewoon lekker genoten van de stilte van alles, kabbelend watertje.
Toen ging de gong weer was t etenstijd. Ojee we moesten wel van ver komen, leek eerst ook dat we niet langs elkaar konden zitten maar toen was er ineens een hele tafel vrij. Dat wordt altijd wel goed verzorgd t eten algemeen de vormgeving, organisatie van alles. Nog wat gedeeld met mede-tafelgenoten dat Gustave Meyrink toch wel bijzonder mens was, in die tijd, alles wat hij onderzocht had.
Toetje was helaas afgelast, buiten kregen we koffie. Lekker in t zonnetje gaan zitten. Toen kwam n oude bekende erbij zitten. Ben periode heel intensief met haar omgegaan. Zij had ook beetje ander beeld van de School laten zien, wat minder formeel. Ben ook vaker bij haar op bezoek geweest, blijven logeren.
Maar uiteindelijk dan toch, dat ik dan niet meer in de School zit, al langere tijd een bepaalde afstand. Energie die er toch vaker is, dat je dan niet meer op t Pad zit of zo. Gedeeld over waar ik mee bezig was, maar t kwam niet echt aan, kwam niet binnen leek het. Jammer.
Bij de afsluiting van de dag sprak ik haar hier op aan en toen werd t allemaal wel wat ruimer opener, met zijn drietjes uitgebreid over van alles gedeeld. Zo was er toch nog n fijn afscheid. :) Maar toch die energie is er wel snel dat de School voor alles staat,de School het is en ja ieder mag zijn weg gaan maar komt eropneer dat je dan toch uiteindelijk bij de School moet uitkomen. Dat er dan toch n groepsenergie is waarin de echte innerlijke zelf-autoriteit verdwijnt. Daar hadden we t ook nog uitgebreider over dat je toch uiteindelijk in jezelf Weet wat is. Dat was toch ook waar Gustav het steeds over had. Dat Andere ruimte geven in je op laten groeien, de Christus.
Alles wat ik in eerste instantie tegen haar zei werd daarna in een soort pps-presentatie ruimschoots bevestigd. Heel mooi trouwens een combi van teksten uit de boeken van Gustav en foto's van hem en plaatjes.
Was ook wel n grote uitdaging binnen de School, trouw blijven aan die innerlijke autoriteit wat iemand om me heen ook zei.

Hierna de boekhandel in, en daar hadden ze wel goeie deal. Als je boek van Gustav zou kopen kreeg je een die dag uitgekomen boek(je) van hem, autobiografisch, er gratis bij. Zo was t wel heel voordelig hihihi. Heb ook nog n nieuwe versie van de Tao te King gekocht.

Als afsluiting nog n lezing van een van de kopstukken van de School. Best interessant, nog wat concreter de weg die Gustav Meyrink gegaan is. Echt n voorbeeld van alles proeven en weer achterlaten. Hij allerlei technieken, methodes gedaan, groeperingen gevolgd, allerlei occulte groepen etc. en uiteindelijk gezegd/gevoelt dat is het niet. Uiteindelijk tot de conclusie gekomen je kunt t niet doen. Je kunt alleen maar ruimte scheppen voor het Andere door zelf te verdwijnen. Zoals Johannes zegt, ik moet minder worden zodat de Christus in mij kan opstaan.
Wonderlijk zit dit in al zijn boeken steeds verwerkt, maar in zijn echte leven komt hij pas vlak voor zijn dood tot die conclusie. Maar in de boeken heeft hij ook vaker gezegd dat hij ze eigenlijk niet echt zelf schreef. Dat zijn diepste Kern ze schreef, maar in de loop der jaren heeft hij die nog veel meer vrij moeten maken in zijn dagelijkse leven.

En toen was t helaas al veeeels te snel weer voorbij. Is ook altijd zo flauw he, als t fijn is, stromend, dan vliegt de tijd. Heb je t idee dat je net uit t busje gestapt bent, stap je er alweer in. We kwamen deze keer langs de pijprokende  fakir te zitten. Ik vroeg m wat dingen, en hij bleek Gustav eigenlijk helemaal niet te kennen, hij was op de titel afgekomen, de engel van het westelijk venster had hij ergens gezien, titel van boek van Gustav. Dat had m wel geintigreerd en hij ook zeker geen spijt dat ie gekomen was.

T was nog vroeg dus we zijn nog naar Amsterdam geweest, nog paar fijne uurtjes gehad die ook veeeels te snel voorbij waren. Wel gezellig op bankje aan de gracht al die verschillende jachten, boten, pleziervaartuigen die langskwamen, iedereen genietend van het heerlijke weer. We waren ook nog ooggetuige van n wonderlijke bruidsreportage. Hele mooie bruid en bruidegom, maar misschien wel te mooi, want hoe ze af en toe moesten staan was toch wel heel erg weinig romantisch en geforceerd. Bij mij kwam naar boven dat t misschien toch voor n blad was, dat t fotomodellen waren. Och ja alles kan in Amsterdam hihihi

Zo dat was t wel beetje over deze dag. :)

Wat verder nog te melden. Nou er zit genoeg aktie aan te komen.
Volgende week heb ik afspraak dat ik eventueel intern in een winkeltje ga werken, keramiekwinkeltje in een inrichting. Kijken of dat bij me past. Verder komt er nog n gesprek over iemand waar ik misschien een maatje van wordt, vrouw die hem begeleid. En als t doorgaat dan begint over twee weken de cursus van stervensbegeleiding. Nog niet zeker want er hebben zich te weinig mensen aangemeld.

lieve groetjes Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-XF99WmrBai


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: