4-5-2008 Gustav 1

Geplaatst op woensdag 27 maart 2019 @ 13:04 , 1239 keer bekeken

 

4-5-2008 GUSTAV 1

Eindelijk wassie dan aangebroken een dag waar ik zo lang naar uitgekeken had. Het symposium over Gustav Meyrink.
Nog n half jaar later dan eerst aangekondigd was.
Het weer wilde wel meewerken, een stralend zonnige dag. Ook nog niet te warm dus t was ook niet puffen binnen.
Ideaal dus.

En toch kwa inhoud, ja de boeken van Gustav zijn zo indringend kunnen zo diep raken, je komt in zo'n totaal andere wereld terecht. Die sfeer valt dan toch weer moeilijk terug te halen, en lezingen en presentaties. Het is allemaal wel her-kenbaar, maar niet nieuw prikkelend. Een kernstuk wat wel steeds terugkwam was de betekenis van de wil. Was daar laatste tijd toch al intensiever meebezig hoe hier nu mee om te gaan. Is al thema voor me van vele jaren kwil eigenlijk nie zoveel meer hihihi Gewoon meestromen met het Eeuwige moment in het Eeuwige moment. Maar uiteindelijk krijgt dit toch een heel diepe belangrijke betekenis, en dat Weet ik ook. Uiteindelijk wordt t jouw wil is wet, omdat die een geworden is met de Wil.

Voor de rest was t een heerlijke dag hoor. Hihihi toen we stonden te wachten op t busje stond er wel n heel uitzonderlijke figuur. Hij had een soort tulband op zijn hoofd, hele hoge zwarte leren laarzen een witte pofbroek. En hij had ook nog n pijp die hij rustig stond te roken. Maar toen ie t busje wilde instappen werd toch verzocht om m uit te maken hihihi want nee daar houden ze bij de Rozenkruisers niet van roken. Stonden wel heel veel mensen te wachten maar we konden toch mee met de eerste lichting.
Bij aankomst heerlijk koppie koffie in t zonnetje. En ja hihihi ik hou van meer warme kleuren maar daar was ik toch een van de heel weinige in hihihi. Heb ook mooi cool turkoise zomerjasje op de kop kunnen tikken in tweedehandswinkel waar mijn moeder ook werkt. Eigenlijk voor vrouwen, knopen zitten aan de verkeerde kant. :p Is ook zo flauw bij mannen is er zo weinig sprake van die warmere kleuren en daar hou ik juist zo van. De witte broek was al snel niet meer wit, ojee koffie erover, op beetje precaire plek. :p Maar wel lekker op n bankje in t zonnetje gezeten, genoten van het concert van vele vogeltjes en ook nog t geroezemoes van de vele mensen. Nou zo druk was t deze keer ook niet hoor, veel leerlingen die ik wel herkende maar ook daar is lang niet iedereen fan van Gustav Meyrink.
Toen ging de bel, soort klok en was t tijd voor de eerste lezing.

Daar was ik ook wel benieuwd naar want die werd gehouden door een man die de biografie van Gustav Meyrink geschreven heeft wel heel indrukwekkend. Zijn verschijning was toch verrassend, wonderlijk hoe je jezelf een beeld schept van iemand. Hij was heel tenger, dun, wel n mooie artestieke rooisige bril. Maar voor de rest had ik m ook veel jovialer verwacht, vuriger. T was uiteindelijk een heel ingetogen lezing over iemand die juist ook een heel erg vurig leven geleid heeft. Ook niet echt veel nieuws van wat ik niet al wist. Is ook wel jammer dat t ook altijd echt lezingen zijn, niemand laat zijn inspiratie echt stromen, blijft het allemaal wat formeler. Tussendoor nog n muziekje ook traditie en aan t eind. En toen was t eerste algemene deel afgerond.

Ze hadden deze keer dus een andere indeling, veel meer keuzemogelijkheden. Wij kozen als eerste voor nog n lezing. Die was wel weer wat prikkelender maar wel erg snel afgelopen.
Hihihi nog wel grappig onder de lezing begonnen ineens twee leerlingen verwoed de luxaflex weg te halen om t raam open te zetten, verschillende ramen, best wel storend eigenlijk, aandacht afleidend. En toen werd t uiteindelijk weer te koud werden ze weer dicht gedaan door iemand anders. Och ja.... ;)

Volgende keer verder

lieve groetjes Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/t-YfadCFBCec


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: