30-1-2015 winter

Geplaatst op vrijdag 30 januari 2015 @ 10:52 , 503 keer bekeken

En toen was het ook winter in Haarlem, ja zelfs in Haarlem. Klein beetje dan, klein laagje wit maar wel meteen alles anders, een heel ander gezicht. Stralend blauwe lucht, witte wolkjes die heel stil erin voortdrijven. Sterretjes in de bomen, flonkeringen van de rijp die smelt. Verderop komt er rook uit soort schoorsteen, vind ik altijd zo mooi, zou er heel de dag naar kunnen kijken als de zon schijnt. Witte rook die steeds weer andere gedaanten aanneemt. Levende wezens die zich in een fractie van een seconde vertonen en weer oplossen.
Ja, winter in Haarlem, heerlijk genieten.

Vandaag gaan de eerste bestelde boekjes de deur uit. Dus die mogen als het goed is morgen ontvangen worden. Bella Isabella mijn lief heeft t al voor groot deel gelezen en t raakt haar, het verbindt, ze voelt me. Daar ben ik blij mee, want dit is mijn hart mijn wezen. Nu kunnen we er samen voor gaan dat dit boek en de boodschap die erin staat, zich overal mag verspreiden. Fijn er samen over te delen, wat mogelijk is, wat we zouden kunnen doen. Ze helpt me om zicht voeling te krijgen in wat wel en niet goed voelt. Dat is echt fijnnn echt een samenwerking. Het samen zien, voelen, welke mogelijkheden in dit boek besloten liggen het belang van de Sleutel.

En ja, dan die man in de studio met dat grote geweer wat uiteindelijk een nepgeweer bleek te zijn. Hij wilde ook een boodschap delen.  Met verwondering keek ik ernaar, in zijn nette pak, een jonge jongen, beetje zenuwachtig in gesprek met die bewaker. Hij wilde zijn boodschap voorlezen. Op dat moment wist ik nog niet dat het een nepgeweer was en vroeg me af, wat gaat er nu in die jongen om? Dit heeft zo'n grote gevolgen voor zijn leven. Zou hij echt schieten? Dan wordt ineens wat je in films ziet realiteit een jongen met een geweer. Maar ja, het bleek dus een nepgeweer te zijn dus hij kon niet schieten. Ik was er eigenlijk wel blij mee toen ik dat las, zal de straf toch stuk minder zijn, zo'n jonge jongen wiens leven plotsklaps helemaal verandert is. Maar ook de mensen die hij in zijn daad meegenomen heeft, erbij waren, gevoeld hebben wat dit in hen wakker maakte, de dreiging van dat geweer. Allemaal weer een heleboel te ervaren, te ontdekken. Misschien wel kans voor een grote wending.

En ja, nu is het dan weekend, we hebben allerlei plannetjes, misschien vandaag de beentjes van de vloer, daar houden we ook erg van, heerlijk swingen. Ook heerlijk dat samen te beleven, in op te gaan. Morgen naar de film en zondag een themadag van de Rozenkruisers wel leuk haar op deze manier ermee te introduceren.
En zo, elke dag weer voelen wat wil, wat goed is, wat zich wil ontvouwen, uit wil drukken. Elke dag weer als nieuw ont-moeten, om-armen. En elke dag weer heerlijk samen genieten in verbondenheid in een heerlijk samen-zijn. Ja, ze vertelde vanmorgen over wat ze buiten zag, een kindje dat voor de eerste keer sneeuw ervaarde. Het plezier, de verwondering, echt nieuw die sneeuw, wat is dat, is koud en wat moooi die sneeuw, het vastpakken, pure blijdschap. Zo zou het voor ons ook kunnen zijn, elk moment weer hele helemaal nieuw, intens genieten van alles dat is. Probeer het maar eens, kijk maar eens om je heen alsof je voor het eerst alles ziet.
Wens je een heerlijke genietdag.

Lieve warme groet Kagib


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: