18-11-2006 Gnostieke bewustwording

Geplaatst op donderdag 30 september 2010 @ 00:46 , 1960 keer bekeken

Het gaat heel ver de Gnostieke bewustwording. Zelfs het neutraliseren, reinigen van de zintuigen. Dus dat wat we zien, horen, proeven, tasten. Dat we hier niet meer vol mee zijn, ons niet meer gevangen kan nemen, dat we er niet meer bevangen door raken.
Want er is zoveel waar we in de ban van kunnen raken, en zo vrijblijvend lijkt. En toch kunnen we daardoor t omzettingsproces tegenhouden.
Eigenlijk betekent dit het onthecht worden van alles. Dan kun je er nog vrijblijvend van genieten, van dat wat je ziet, hoort, proeft maar je Weet/ervaart dat t allemaal heel vluchtig is. Je speelt het spel nog zo goed mogelijk mee maar je zit er niet meer aan vast, je hoeft er niks meer mee. Radicaal gezien als een zintuig uitvalt, je ziet niet meer, je hoort niks meer, je proeft niks meer, zelfs dan kan er niks van je afgenomen worden, je blijft die je Bent. Dat is dan onaantastbaar.
Het frappante is dat de energie wegvalt om je zintuigen te laden, de behoefte valt weg. In wat je hoort, in wat je ziet, in wat je proeft, het wordt allemaal leeg. Het wordt functioneel. Je moet nu eenmaal eten anders kan je lichaam niet blijven bestaan dus je eet zolang het lichaam dit nodig heeft. Je kunt best genieten van n mooi stuk natuur in wat je ziet en hoort maar je raakt er niet meer van in de ban.
De kern wordt, alles is vluchtig, alles vervliegt in de tijd. Behalve dat wat Eeuwig is. Als dit in je opgestaan is dan vindt je daarin je vervulling is het daarin vervuld.

Maar jouw ikje kan het niet doen, je kunt het niet doen met het ikje. Het enige wat het ikje kan doen is zich openstellen voor de Ziel, voor het Licht. Dat de innerlijke duisternis, wat maar duister is in het Licht komt.
Ik krijg vaak de reactie ja Karel, wat er bij jou gebeurd is, jouw plopervaringen dat werkt bij mij niet hoor. Ik heb de dingen, hoe t zit al zoveel keer gezien het verdwijnt niet. Kan slechts zeggen, dan heeft t Licht nog niet echt op je in kunnen werken, heb je het nog niet totaal toegelaten, heb je voorbehouden, zet je er dingen tussenin. Nee dit wil ik behouden, dat laat ik niet los. Dus dan kan het ook niet totaal oplossen, verdwijnen.
Dit is geen oordeel, het is wat t is, en de realiteit voor de meeste mensen. Maar uiteindelijk is t voor iedereen mogelijk om totaal alles weg te laten branden door t Licht, tot in de uiterste concequentie. Wat er maar tussen het Licht in zit. Er zullen best allerlei stemmen spreken uit t verleden in dit proces, het ego dat zich verzet. Maar ook die kan het Licht ontmaskeren, ook die kun je doorzien, Zien voor wat het is, voor wat er gebeurd.
Het ego wil natuurlijk niet sterven, zal allerlei gedaantes kiezen, zich vermommen dat t nu wel weer goed is. Maar uiteindelijk, vroeg of laat zal het ego opgaan in het Licht, is er geen verweer meer.
Wanneer dit is, is totaal open.
We zijn allemaal onderweg, en ieder zit hierin in een bepaald stadium. Allemaal helemaal goed. 


Kagib


En de uitgesproken woorden:

http://www.megaupload.com/?d=94N9CVVI


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: