31-8-2005 zeepsopfeest

Geplaatst op dinsdag 15 januari 2019 @ 15:04 , 84 keer bekeken

31-8-2005 ZEEPSOPFEEST

En toen was t etenstijd, rond 19.15 maar overal zo druk, dus wat ik eigenlijk ook al van plan was, naar de mc Donalds in de stad. :p
Op t plein, en ben blij dat ik dit gedaan heb, want daar kreeg ik dus dat heeeeerlijke zeepfeest voorgeschoteld.

 

Na de Mc Donalds wou ik dus nog even wat drinken, en toen zag ik t, wauw, wat is dit. Alles schuim, grote vlokken, en kindjes er helemaal in ondergedompeld. Hele compacte schuim ook. Als je t heel voorzichtig oppakte kon je grote brokken optillen.
En hier heb ik dus de uurtjes daarna vertoefd.

 

Wat kan t leven eenvoudig zijn. Gewoon een fontein, en dus zeepsop erin, en t feest kan beginnen. T waren dus van die kleine fonteintjes in een soort van bekken, afgesloten ruimte met muurtjes. En dat hele bekken zat dus vol schuim, met n paar kindjes erin, een jongen en een meisje, helemaal onder t schuim.
Heb dit festijn dus een paar uurtjes gevolgd, en zoveel mensen die even een heerlijk blij moment hadden, volwassenen en kinderen, even verrast, wat is dit. Kinderen totaal uitgelaten achter die reusachtige schuimvlokken aanrennend die af en toe loslieten door n windvlaag, er doorheen lopend als de vlok nog laag zat.
Je had t zo op kunnen nemen voor n film, het zou heerlijk geweest zijn om naar te kijken. Zoveel verschillende reacties op dat schuim, sommige eraan proeven, wat is dit, of ruiken, volwassenen dus vooral. ;) Maar ook gewoon meespelen, heel voorzichtig zo'n brok pakken en hier heel verwonderd en blij naar kijken. Samen genieten, paartjes, ouders, mannen alleen, vrouwen alleen. Iedereen werd er door geraakt, iedereen werd r blij van. Echt een soort paradijs dat zo ineens mocht ontstaan. :)

 

Het mooiste was dus als door een windvlaag grote brokken vlokken loslieten en de lucht ingenomen werden. Schitterende vormen, je kon r van alles in zien, en dat danste dan zo door de lucht, zweefde, glinsterend in t licht. Heb r wat fotootjes van gemaakt, hoop dat ze gelukt zijn. Steeds weer nieuw, steeds weer anders, ik kon r geen genoeg van krijgen. Een gratis voorstelling, een gratis feest.

 

Het feest had wel n beetje zielig einde. :O
Er was dus ook een man die helemaal uitgelaten er zich in onderdompelde. Hartstikke grappig om te zien, liet zich helemaal gaan, helemaal onder de zeepsop. In eerste instantie ging t goed, maar door de zeepsop zag je niet wat r onder zat en toen in zijn uitgelatenheid kukelde hij van t muurtje af. T zag r wel heel grappig uit hoe hij zo in t zeepsop verdween, maar t resultaat was niet zo fijn. Hij was echt hard gevallen, bloedde flink, grote hoofdwond, en aan zijn been. Een vrouw die bij hem was, bleef maar deppen. Ja, was wel zielig, hij was zo blij en uitgelaten als een kind, en dan zo'n afloop. :O

 

Ok toch nog wel n leuk einde, toen een jongen pardoes met zijn fiets de zeepsop inreed een grote berg van zeepsop waarin hij helemaal verdween en aan de andere kant weer eruit kwam met grote brokken nog aan hem vastklevend, de verschrikkelijke zeepsopman hihihi zag r schitterend uit. :)

 

En toen ben ik toch maar gegaan, mijn drankje op, en weer naar huis gepeddeld.

 

Ja, was n heerlijke, heerlijke, dag, echt genieten van elke seconde, van alles, van iedereen, een paradijs op aarde. :)

 

liefs   Karel  :)

De uitgesproken woorden:

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: