aanwezig zijn

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 @ 17:06 , 45 keer bekeken

Hoe kunnen we het ego kennen? Breng wat meer gewaarzijn naar je bestaan. Iedere handeling moet minder automatisch gedaan worden dan je tot nu toe gedaan hebt, en je beschikt over de sleutel. Als je loopt, loop dan niet als een robot. Ga niet lopen zoals je altijd gelopen hebt, doe het niet mechanisch. Breng er wat gewaarzijn naar toe, vertraag, zorg dat iedere stap in vol bewustzijn genomen wordt.
Probeer het met eenvoudige handelingen. Er wordt niet van je verwacht geweldige dingen te doen. Eten, een bad nemen, zwemmen, lopen, spreken, luisteren, eten koken, kleding wassen - ontdoe de processen van hun automatische handelingen.
Ego is de staat van volslagen onbewustheid. De mind heeft bezit genomen van je hele wezen; het heeft zich als een kwaadaardig gezwel helemaal over je uitgespreid, niets is erbuiten gelaten. Het ego is het kwaadaardige gezwel van het innerlijk, het kwaadaardige gezwel van de ziel.

De enige remedie is wel bewustzijn, bewust Zijn. Dan ga je een paar terreinen op de mind terugwinnen. En het proces is moeilijk maar opbeurend, het proces is moeilijk maar betoverend, het proces is moeilijk maar opbeurend, het proces is moeilijk maar uitdagend, opwindend. Het brengt een nieuwe vreugde in je leven. Wanneer je terrein terugwint van de robot, van de mind, zal je verbaasd zijn dat je een totaal nieuw mens wordt, dat je wezen verjongd is, dat dit een nieuwe geboorte is.
Je zult verbaasd zijn dat je ogen meer zien, je oren meer horen, je handen meer aanraken, je lichaam meer voelt, je hart meer liefheeft - alles wordt meer. En niet alleen meer in de betekenis van hoeveelheid, maar ook in de betekenis van kwaliteit. Je ziet alles intenser voelt alles intenser. Meer en meer een ware verbondenheid met het bestaan.
En hoe meer terreinen worden teruggewonnen, des te meer en meer je leven bewustzijnsverruimend wordt en kleurrijk. Dan ben je een regenboog - het hele spectrum, alle muzieknoten. Je leven wordt rijker, veelzijdig, heeft diepte. Je bent je aan het ontplooien. 


Osho

Helemaal waar wat hij hier zegt. Dat zou het fundament van je leven moeten zijn, in aandacht zijn, echt aanwezig zijn, elke seconde van je leven. Zo mag meer en meer alles zichtbaar worden wat zichtbaar wil worden zodat je jezelf ervan kan bevrijden. Dat is het ware helings/transformatieproces. 

lieve warme groet Kagib


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: