het levende evangelie 1

Geplaatst op maandag 20 november 2017 @ 16:15 , 114 keer bekeken

Als een leerling tot de absolute overtuiging komt dat hij deze natuur moet verlaten om als microkosmos de andere natuur binnen te gaan en hij dit inzicht verkregen heeft op grond van de eindeloze brand der ervaring, als zoeker en zwoeger onder de scheidingslijn, dan wordt hij als Johannes geboren.
Het is de eerste bladzijde van het evangelie.
Na enige tijd begint het Christus-atoom, via de thymus, een nieuwe bloedskracht voort te brengen. Jezus, de Zaligmaker, wordt geboren. Het is de tweede bladzijde van het evangelie.
Johannes groeit op en Jezus groeit op. Het levende besef van het enduristische pad rijpt in Johannes en hij gaat er van getuigen. De dof beslagen spiegel van het weerspiegelingsatoom in het hoofdheiligdom wordt steeds meer gereinigd, de bedekking wordt weggevaagd van het gelaat. En de nieuw-geboren Jezus neemt toe in kracht en genade; de derde bladzijde van het evangelie.

Op de gestelde tijd ziet Johannes Jezus komen van over de Jordaan. De nieuwe bloedskracht kan zich bevrijdend doen gelden in het hoofdheiligdom. Johannes doopt Jezus, en Johannes treedt terug. Het ik der natuur geeft zich gevangen aan het zelf der Christusnatuur: de vierde bladzijde van het evangelie is in het bloed gegrift.

Johannes is gevangengenomen, doch hij is niet mystiek geëmotioneerd, noch is hij een intellectuele speculant. Hij is de objectieve schouwer, die zich van alle fictie vrijhoudt. Daarom zendt Johannes, terwijl de nieuwe bloedskracht door alle vezelen van zijn wezen bruist, en Jezus dus zijn omwandeling begonnen is en zijn discipelen heeft geroepen, tot Jezus een bode, met de klemmende vraag: "Zijt gij degene die komen zou, of verwachten wij een ander?"
Voelt u dat hiermee, door deze probleemstelling in het eigen zelf, steeds controle wordt uitgeoefend op eventuele inbeelding, op een greep van de spiegelsfeer? zo leest de leerling de vijfde bladzijde van het evangelie in het eigen stelsel.

En Jezus gaat verder met het roepen van zijn twaalf discipelen en met het eerste onderricht aan hen. Wie zijn de twaalf discipelen? Het zijn de twaalf paar hersenzenuwen, die, als takken van een boom, uit het hoofdheiligdom afdalen en het gehele stelsel controleren en besturen. Als er een nieuwe bewustzijnsstaat zal zijn, dan zal het nieuwe bewustzijn, die nieuwe Ziel, ook het gehele wezen moeten kenen, leiden en stuwen. Daarom dienen de twaal paar hersenzenuwen onder controle van de nieuwe bloedskracht te worden gesteld. Zij moeten daarop worden afgestemd, om zo tot waarachtige dienaren, tot discipelen van de Heer te worden gemaakt.


J. v Rijckenborgh

Ja, dat is op een heel andere manier de bijbel lezen. Wat mij betreft helemaal helder omdat ik alle stadia her-ken uit mijn verleden. Het gaat dus ook om de innerlijke verwerkelijking. De Christus, Essentie wil door ons heen op aarde komen, alles bevruchten, omzetten, door ons heen van top tot teen.

lieve warme groet Kagib


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: