denken en Bewustzijn 1

Geplaatst op woensdag 19 juli 2017 @ 13:01 , 120 keer bekeken

Naargelang wij door de stadia van de ontwikkeling van het vertrouwen gaan, realiseren wij ons dat het zinloos is ergens op te wachten omdat we met toenemende helderheid en vertrouwen Weten dat alles wat wij ooit maar nodig hebben met ons en in ons is, nu en altijd. Dat intieme moment van stille overgave aan het nu-moment, de veiligheid van de vrede, herinnert ons eraan dat dit de enige veilige plaats is om te zijn.
Naarmate wij ons afstemmen op onze Verenigde Wil, wordt het overduidelijk dat afwezig zijn van ons Zelf ons van ons meest kostbare goed beroofd: de vrede, Liefde en dankbaarheid voor onze eeuwige Eenheid met de Bron.

Als wij het Bewustzijn constructief gebruiken, dan functioneert hij als een wonderbaarlijk gereedschap om ons te assisteren in het uitvoeren van Instructies, die ons vrijelijk van minuut tot minuut gegeven worden. Wij kunnen die instructies echter niet kennen, indien we niet goed aandacht besteden aan ons Bewustzijn. Bijna iedereen van ons lijdt aan de tirades van onze denkgeest in de vorm van compulsieve gedachten.
Wij laten onze gedachten de vrije loop op een uiterst destructieve manier. Het is niet dat wij onze denkgeest misbruiken; de waarheid is dat onze gedachten ons controleren. Het probleem bestaat omdat we onze gedachten verwarren met wie wij zijn, en onze denkgeesten hebben de leiding over ons genomen.


Nouk en Tomás

Helemaal waar, kolom een en twee.
Komen nog twee stukken. 

lieve zonnetjesgroet Kagib


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: