5-2-2015 winter in Haarlem

Geplaatst op donderdag 05 februari 2015 @ 11:57 , 473 keer bekeken

Ja, nu is t ook echt winter in Haarlem, alles wit, ook de takken wit bestoven. Sprookjesachtig. En bovenin de boom, dat is wel een wonderlijk gezicht, een groene papegaai met een turkoise staart. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Langzaam verschijnen nu lichtdruppeltjes omdat de sneeuw aan het smelten is.
Ja, de papegaaien zijn wel blij met mijn liefje Isabella, trouw blijft ze nieuw voer ophangen, nieuwe nootjes en op de grond voor vogeltjes die niet zo goed zijn in op de kop hangen of niet de juiste klauwtjes hebben of durf om zich vast te houden, nog wat voer op de grond. Voor ons is er daardoor elke dag een mooie natuurfilm die zich vertoont met op en aan vliegende vogeltjes. Niet alleen papegaaien maar ook koolmeesjes. Zo mooi om te zien hoe ze aan komen dansen in de lucht. Zo behendig dat ze zijn, en dan hop, hangen ze met hun klauwtjes aan het zakje. Zo'n beweeglijk kopje, kan alle kanten op. Meestal zijn het er volgens mij twee, ze wisselen elkaar af. Ook komt vaker mevrouw merel op bezoek voor het voer op de grond. Heb van Isabelle geleerd dat dit mevrouw merel was, ze is bruin en kan niet zingen. Zielig he, al die mooie liedjes die meneer merel elke dag kan uiten, en zij kan alleen maar twiet zeggen of zoiets. Hihihi ik heb het over haar en ik zie dat ze verschijnt. Wonderlijk genoeg verschijnt meneer merel nooit of bijna nooit. Ook vaste gasten voor op de grond zijn twee duiven. Twee dikke duiven die volgens mij nog niet echt honger hebben geleden hihihi maar wel lekker vinden zo'n hapje.  Naarmate t tegen de middag loopt begint de sneeuw in de takken meer en meer te smelten en steeds meer lichtdruppeltjes verschijnen stralend, dansend in de zon.

Zojuist is mijn lief vertrokken met de fiets. Allerlei dingetjes in de stad die ze wil doen. Oa mijn boek aanbieden aan de spirituele boekenwinkel. We hebben afgesproken dat als de eigenaresse er is het boek gewoon gratis te geven met het verzoek als het haar aanspreekt dat ze het overal kan bestellen. Toch beetje investeren in dat het boek zich kan verspreiden.
Wat dat betreft, ja het is steeds weer voelen wat wil, wat ik wil. Soms zo stil en vrijblijvend. Geen enkele druk, nadruk, doe dit, nee het wordt helemaal in mijn handen gegeven in wat ik wil doen. Het is een thema van al vele jaren die schijnbare vrijblijvendheid. Dat me zoveel ruimte gegeven wordt in mijn handelen. Ik zou alles kunnen doen, ook niets kunnen doen. Maar het liefste wat ik wil is dat dit boek zich verspreid dus ik blijf in mijn hart voelen wat ik wil wat Wil. Afgelopen maandag het plan de directeur van het museum aan te spreken voor mijn boek maar heb m niet gezien mede doordat ik vergadering had. Komende maandag weer een kans, nog grotere kans, omdat ik bijna heel de dag er dan ben, ook nog voor iemand inval. Het promotiepakket is ook binnen, mooie flyers en visitekaartjes en twee posters. We hebben t plan ze te gaan kopieren, natuurlijk hele goede kopies in een copieshop.

Hihihi wel grappig zojuist is er weer papegaaitje aangekomen die wat meer moeite heeft met op zijn kop hangen, eerst probeert ie n nootje te pikken vanaf te muurtje maar nu zie ik dat t m toch gelukt is. Hij kijkt heel blij naar mij hihihi
Nou, eens kijken wat deze dag gaat brengen, in het moment gaat stromen. Zometeen in ieder geval een boterhammetje.
Wens ik jou een heerlijke dag, lekker genieten van deze sprookjeswereld, die wonderschone witte wereld. Wit vind ik zo mooi, als symbool waarin alles zuiver en puur is.

Lieve warme groet Kagib

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: